„Köszönjük
A lényeg

Vitézynek nincs helye a magyar politikában, ha Csárdi bizonyítéka valós - Hadházy

21/10/2024 08:21

| Szerző: Klubrádió

Ha a Csárdi által említett bizonyíték valós, az egy újabb érv amellett, hogy Vitézy Dávidnak akkor sincs helye a magyar politikában, ha egyébként elhivatott, független és szakértő közlekedési szakpolitikusnak számít - így reagált Facebook oldalán Hadházy Ákos arra, hogy Csárdi Antal azt mondta, Ungár és Vitézy választási stratégiát egyeztetett Rogánnal és ezért elhagyja a pártot és kilép a frakcióból is.

2024. október 21. Hadházy Ákos reagál Csárdi Antal nyilatkozatára 2024.10.21.
00:50
00:00
Hadházy Ákos szerint Vitézy ugyanis minden jel szerint választási csalás részese volt, amikor hamis bizonyítékokat prezentált a főpolgármester-választás eredményének újraszámolásáért. Ehhez egy újabb adalék, ha a Csárdi Antal által hivatkozott dokumentum szerint végig hazudott arról, hogy nem működött együtt a választás előtt a Fidesszel. Egy becsületére valamit is adó politikus, egy kicsit is normális országban ezután akkor is lemond, ha amúgy a tömegközlekedés iránt elkötelezett szakértőként komoly tekintélyre tett szert.

Mind írja: "Azzal, hogy Csárdi képviselő úr – szemben más LMP-s és párbeszédes kollégájával – nem csak a pártjából lép ki, hanem a frakcióból is, lemond a frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról és ezzel együtt járó plusz fizetésről is. Ez egyrészt megerősíti, hogy ő tisztességes, de sajnos megerősíti azt is, hogy az általa látott bizonyíték a Rogán-Vitézy-Ungár tárgyalásokról tényleg komoly lehet".

A független országgyűlési képviselő emlékeztet: Ungár és a Fidesz szoros együttműködése nem újdonság (elég a miniszterelnök horvátországi nyaralására gondolni), de a konkrét ügyben eddig nem volt bizonyíték rá.

Csárdi Antal tegnap jelentette be, hogy bizonyítéka van rá, hogy még azelőtt, hogy az LMP kongresszusa döntött volna Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelöltségéről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és Ungár Péter, a párt társelnöke között.

Azóta reagált az ügyre Vitézy Dávid is, aki azt írta közleményében:  „Csárdi Tóni és Hadházy Ákos képviselő uraknak (és gondolom rövidesen még néhány, életképes ellenzéki párt nélkül maradt körzetes budapesti parlamenti képviselőnek) sok sikert kívánok a Duna-párt vagy ki tudja milyen nevű új ellenzéki mozgalmuk megalapításához – de kérem, hogy hagyjanak ki a 2026-os kampányukból”.

A Podmaniczky Mozgalom vezetője azt írta: hogy mivel az országos pártpolitikában továbbra sem szeretne részt venni, „a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni, és Budapest, illetve a magyar vasút valódi ügyeire koncentrálni, ahogy eddig is tettem. Csárdi Tóni a kampányomat mindvégig támogatta (ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette), ezt köszönöm neki. LMP-s vezetőként ő is az egyike volt azoknak, akik rábeszéltek az együttműködésre jóval a párt erről szóló hivatalos döntései előtt, és Szentkirályi Alexandra visszalépése után két nappal is ott izgult és drukkolt az eredményvárómon. Finoman szólva sem hiteles tehát az, amit most, öt hónappal később, nyilvánvalóan a 2026-ra megindult országos pártpolitikai helyezkedés részeként előad" – zárta gondolatait.