„Ki
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Zöld oktatás, zöld jövő

2/06/2024 09:21

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Mennyire van jelen a pedagógusképzésben a zöld edukáció? Kapnak-e ilyen irányú képzést a pedagógusnak készülő hallgatók? A NAT foglalkozik-e a fenntarthatósággal? Az iskolákban a pedagógusoknak mennyire van lehetőségük a környezetvédelemmel foglalkozni és kapnak-e ebben szakirányú segítséget? Ezeket a kérdéseket járta körbe az Ember a Földön adása.

2024. május 30. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. május 30., csütörtök 14:00)
50:49
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

A gyereknap után most itt a pedagógusnap, ezért adta magát, hogy a múlt heti adás folytatásaként arról beszélgessünk, hogy is néz ki a fenntarthatóságra nevelés pedagógusszemmel.

Nemes Takách Kata vendége Bauer Zita, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Természettudományi Tanszékének mestertanára volt az Ember a Földönben.

Bartus Marcival a Rend a lelke rovatban a fürdőszobát takarítottuk környezetbarát eszközökkel. A vízkőtől a penészen és a lefolyón át a páramentes tükörig minden terítékre került. Voltak receptek és egy szuper tippet is kaphattak a hallgatók, hogy mire lehet használni a fölösleges borotvahabot.

 
Kép: Peter Holmes/Pixabay
 

A DIY rovatban bicikligumiból készítettünk könyvjelzőt, ami pedagógusnapi ajándéknak is remek, de a közelgő könyvhétre is segít ráhangolódni. 

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.

Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. május 30., csütörtök 14:00