„Klubrádió

Vendégink, témáink:

 

- Marjai Judit fotóművész, író, blogger, első képét, ami egy véletlen montázs, egy orosz géppel, 11 évesen fényképezte.  Így került rá ugyancsak véletlenül a nagymamája. A fotó, a fényképezőgép megvan, sajnos a nagymama elment, de  a róla szóló különös történetek örökre megmaradtak.  

- Mécs Anna - már a neve is sokat elárul, szép családi történetet van mögötte -   matematika-magyar tanári mesterszakon végzett az ELTE-n,  tudományos újságírással kezdte írói pályafutását, első novelláskötetével már Margó díjas író lett.

- Lackfi János, költő, író, műfordító, tanár, fotós, rengeteg irodalmi díj tulajdonosa, egyik verse, Rendőr leszek a címe, felborzolta a kedélyeket a Facebookon. Irodalomról, versekről beszélgettünk, és arról, mi az, ami még belefér, és mi az, ami nem. Szerintünk.  

- Tíz éves a Snétberger Ferenc nevét viselő felsőőrsi zenei központ, az elmúlt évtizedben sok mélyszegénységben élő roma tehetség tanulhatott itt. Vendégünk volt a Németországban élő gitárművész és zeneszerző: Snétberger Ferenc.

- Lakatos Mónika az első cigány énekes, zenész, aki az 1994 óta évről évre megszervezett világzenei expón életműdíjat kapott. "Kettős identitásom van: oláh cigány és magyar vagyok egyszerre, amitől több vagyok, nem kevesebb...”– mondta Lakatos Mónika.

 

2021. február 20. Klubdélelőtt (2021. február 20., szombat 09:00)
160:44
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa