„Klubrádió

Vendégeink, témáink:

 

- SOLARIS 41! Különleges születésnapi koncert, ahol - most először! - nem a zenekar, hanem a dalaik a főszereplők! A zenekar elindított egy lavinát, ami aztán egy teljesen agyament jazz-világzene- klasszikus vonósnégyes őrületbe csapott át, zenész barátokkal. Például Szirtes Edina Mókussal. Vendégünk volt az Erkel Ferenc - díjas énekes, zenész.

Berényi Anna legújabb, Richter Gedeonról írt életrajzi könyvének minden sora valós és hiteles. A világhírű gyógyszerész, a modern hazai gyógyszeripar megteremtője árva gyerekként nevelkedett Gyöngyösön, az első világháború kitörésekor már 24 gyógyszer szabadalma volt, a második világháború elején a gyár már öt világrészre kiterjedő képviseleti hálózattal és 10 leányvállalattal rendelkezett. 1942-ben a zsidótörvények miatt megfosztották vezérigazgatói tisztségétől, majd a saját gyárából is kitiltották. Élete izgalmas fogytatását megtudhattuk az írónőtől.

Frenreisz Károly, zenész, Latinovits Zoltán testvére. A színészóriás 45 évvel ezelőtt, Balatonszemesen, tragikus hirtelenséggel halt meg, elgázolta egy vonat. Akkor csak a Szabad Európa Rádió számolt be a halálának körülményeiről, amelyek sokáig tisztázatlanok voltak. Nem volt ugyanis egyértelmű, hogy baleset vagy öngyilkosság történt. Latinovits Zoltán idén lenne 90 éves.  

-  Ráday Mihály, művészettörténészt, rendezőt, operatőrt, városvédőt születésnapján köszöntöttük, számos díja mellett, szinte hihetetlen, de most kapta csak meg Budapest díszpolgár kitüntetést, ehhez is gratuláltunk. Nem csak ő kapott most díjat, hanem adott is. Mihály hozta létre a Podmaniczky –díjat, amit most, pénteken adott át azoknak a magánszemélyeknek és közösségeknek, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek megismertetése, védelme érdekében.

Simor András közgazdászt, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökét születésnapján köszöntöttük, szakmai múltja és jelen jól ismert, de a pénzügyi szakember civil életéről igen keveset tudni. Egy biztos, megtudhattuk tőle, milyen volt kiszállni a jegybank verklijéből, mennyi idejébe telt visszaszokni az olvasásra, mi mindenről maradt le a felfokozott munkatempó miatt.

-  Selmeci János, a Klubrádió fiatal, tehetséges munkatársa, Esti gyors, Megbeszéljük, Reggeli gyors, Szabadság, elvtársak!, Para Kabaré. Szinte minden műsorban elhangzik a neve, ő maga is gyakran megszólal, kivéve a Klubdélelőtt. No, most pótoltuk ezt a hiányosságunkat. A politikáról, politikusokról, közéletről nap, mint nap hallhatjuk a véleményét, de hogy valójában ki ez a fiatalember, eddig titok fedte.

2021. június 19. Klubdélelőtt (2021. június 19., szombat 09:00)
158:11
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa