„Zajlik

Dr. Kiss László Széchenyi-díjas fizikus, az MTA rendes tagja, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója. Hét évet töltött Ausztráliában világszínvonalú kutatásokat végezve, majd miután hazajött, az Akadémia Lendület programjában a magyar kutatócsoport munkáját vezette a Kepler-űrtávcső legújabb eredményeit elemezve.

Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító, nagy operarajongó, számos magyar komponistának írt librettót, az operairodalom remekei közül pedig jó néhánynak a szövegét fordította magyarra.

Bánkuti András fotóriporter, a Debrecen belvárosába látogatók szeptember 8-ig láthattak volna a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítást, de az önkormányzat ezt megakadályozta és elbontotta a kiállítást. Soha nem történt még ilyen súlyos eset.

Bandor Éva Jászai Mari-díjas felvidéki magyar színésznő, számtalan magyar, cseh- és szlovák filmekben szerepelt, alakításait sokszor díjazták. A legfrissebb a Napfény a hálóban-díj, amit jelképesen a fiatalon meggyilkolt újságíró pár családjának ajánlott fel. Idén zöld gránit csillagot kapott  Komáromban a "csillagsétányon."

Harmincöt éves a Láng Téka, szeptember 1-én ez alkalomból a Pozsonyi úti kis könyvesboltban nagy ünnepség lesz, zenészekkel, írókkal, vendég volt Rédei Éva, a könyvesbolt vezetője, és Dési János kollégánk, több könyv írója.
2024. augusztus 31. Klubdélelőtt (2024. augusztus 31., szombat 09:00)
158:46
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa