„Ki

Vendégeink, témáink:

- A kisebb helyiközösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami fenntartású intézményekig, egyre többen ismerik fel az önkéntes programokban rejlőlehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását.
Mindezek mellett évről-évre nő azon vállalatok száma, melyek fizikai munkán vagyszaktudás átadásán alapuló vállalati önkéntes programokat valósítanak meg. Ezen nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány idénis meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot.
Az idei év a Covid vírus megjelenése és megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. A díj pályázati kiírásával ezért arra biztatnak mindenkit, hogy a járványhelyzethez kapcsolódó önkéntes programokkal is pályázzon. F. Tóth András, az alapítvány ügyvezető igazgatója beszélt a részletekről.

- Szeptember 10-én, az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján indította Fontos vagy! címmel új kampányát a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány.
A szervezet segélyvonalát naponta három olyan 24 év alatti fiatal hívja, akinek öngyilkossági gondolatai vannak. A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalkori öngyilkosság-prevenciófontosságára, és segítsen a lelki problémákkal küzdő fiataloknak abban, hogy idejében felismerjék, ha segítségre van szükségük. Az alapítvány szakmai vezetőjével, R. Csekeő Borbálával beszélgetünk.

2020. szeptember 26. Szerepvállalás (2020. szeptember 26., szombat 18:00)
22:00
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori