„Klubrádió

A gyermekvédelminek mondott, homofób népszavazás valójában nem véd meg senkit, hanem még nagyobb veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI embereket - véli az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, illetve más civil szervezetek, akik azon dolgoznak, hogy az április 3-i homofób és transzfób propagandanépszavazás érvénytelen legyen.

Azt gondolják ugyanis, hogy nemcsak az országgyűlési választásokon, hanem a népszavazáson is mindenképp részt kell venni és a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejezni, hogy nem kérünk a kirekesztő politikából. Azt vallják, hogy a homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás.

Az országos kampányról Dudits Lucát, a Háttér Társaság ügyvivőjét kérdeztüm. A kampány kapcsán készült 11 kisfilm, amelyekben a kirekesztő törvény által megbélyegzett emberek mesélik el személyes történeteiket. Egyikük, Dányi-Nagy Márió volt a vendégünk.

 

2022. március 26. Szerepvállalás (2022. március 26., szombat 18:05)
22:02
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori