„Zajlik
A lényeg

10 ezer pedagógust vizsgáztatott le eddig a BM

2/10/2024 09:36

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Sikeresen megújították ismereteiket a Nemzeti alaptantervvel (NAT) vagy az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban.

Mintegy tízezer pedagógus vizsgázott le eddig a belügyminiszter által kötelezően előírt továbbképzés során, hogy a kormány várakozásainak eleget téve „megújítsák” ismereteiket a Nemzeti alaptantervvel (NAT) vagy az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban – írja a Népszava.

Vannak, akik nem mentek át a vizsgán, ezért meg kell ismételniük, erre még további két lehetőségük van.

 
Illusztráó: Facebook

A lap érdeklődésére a Belügyminisztérium közölte: kedd délutánig mintegy 51 ezer pedagógust értesítettek a képzés elvégzéséről, közülük mintegy 21 ezren regisztráltak is. A képzéshez tartozó vizsgát a regisztráltak közel fele teljesítette, ismételni összesen 27 embernek kell. Hozzátették: a képzés és a vizsga lehetősége nem minden pedagógus számára egyszerre válik elérhetővé, hanem időről-időre újabb pedagógusok kapnak hozzáférést.

A pedagógusoknak tananyag-csomagokat kell letölteniük munkakörüknek, az oktatott tárgyaknak megfelelően, amit maguknak kell feldolgozniuk, utána egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük. A sikeres teljesítéshez legalább 15 kérdésre kell jól válaszolni – idézi fel a lap.

2024. október 01. Gosztonyi Gábor, PSZ alelnöke - 2024.10.02.
00:55
00:00
Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a témával kapcsolatban azt mondta, a tanárok megalázottnak érzik magukat, főleg, mivel semmilyen jogi következménye sincs annak, ha valaki megbukik.