„Zajlik
A lényeg

117-en haltak meg Olaszországban a koronavírus-járvány miatt

4/03/2020 19:48

| Szerző: MTI/Klubrádió

Száz fölé emelkedett az újfajta koronavírus halottjainak a száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság tájékoztatása szerint. A fertőzésnek már 107 halottja van.

Bejelentették, hogy óvintézkedésként holnaptól leállítják az oktatást az egész országban, egészen március 15-éig.

Az oktatás országos szüneteltetése több mint 8 millió tanulót érint, csak az általános iskolásokat és a gimnazistákat, szakközépiskolásokat számolva. Sajtóértesülések szerint a kormány az egész országra kiterjeszti az északi régiókban már tíz napja érvényes többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását.

Giuseppe Conte kormányfő a következő órákban és napokban újabb intézkedések bevezetését ígérte.

Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek ellenzéki párt elnöke azt tanácsolta a Conte-kormánynak, "kevesebb bejelentést tegyen, és többet cselekedjen". "A kormány skizofrén kommunikációja megörjíti Olaszországot, a kormány gyorsabban tájékoztassa a lakosságot, és ne egyszerre többen, hanem egyvalaki szolgáltassa az információkat" - tette hozzá Meloni. Arra utalt, hogy az oktatás leállításáról szóló sajtóhírt az oktatási miniszter először nem akarta megerősíteni. Matteo Renzi az Élő Olaszország kormánypárt vezetője szerint jelenleg olyan miniszterelnökre van szükség, aki "egyértelmű üzenetekkel vezeti az országot".