„Zajlik
A lényeg

200 millió dollárnyi támogatást szedett össze Kamala Harris egyetlen hét alatt

29/07/2024 06:29

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A pénz kétharmada új adományozótól érkezett. 

Amióta július 21-én Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist ajánlotta maga helyett, 170 ezren jelentkeztek önkéntes kampányaktivistának, emellett pedig a választási kampányra egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatást (71 908 000 000 forintot) szedtek össze – írta az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap az X-en. A kampányvezető illetékes azt is hozzátette, hogy a 200 millió dollár kétharmada új adományozótól érkezett. 

Donald Trump kampánystábja július elején tette közzé a felajánlásokat, ami szerint áprilistól június végéig 331 millió dollárt gyűjtöttek, és a hónap elején 284,9 millió dollár, választási célokra fordítható pénzeszközzel rendelkeztek. A republikánusok és demokraták közti választási küzdelem kiéleződését mutatják a Joe Biden visszalépését követő héten készült közvélemény-kutatások is.

 
Kamala Harris
 

Szombaton hozták nyilvánosságra a Fox News által megrendelt kutatást, amely azt mutatja, hogy az elnökválasztás kimenetele szempontjából kritikusan fontos államok közül Michiganben és Pennsylvaniában 49-49 százalék a két nagy párt jelöltjének támogatottsága, míg a szintén fontos Wisconsinban Donald Trump egy százalékponttal vezet; a jelenleg demokrata vezetésű Minnesota államban Kamala Harris 6 százalékpontos vezetését mérték a kutatók. (MTI)