„Klubrádió
A lényeg

A CÖF tagadja, hogy busszal hozták volna a Békemenet résztvevőit

25/10/2021 17:50

| Szerző: Klubrádió

Minden fillérrel elszámolnak – állítja a Civil Összefogás Fórum, hozzátéve, hogy a CÖF-CÖKA nem szerződtetett buszokat vidékről történő személyszállításra.

A CÖF szerint a Békemeneten 400-500 ezer ember vett részt, tagadják a buszoztatást és azt ígérik, hogy elszámolnak minden fillérrel – írja a hvg.hu.

A szervezet szerint ők keményen megdolgoznak a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért.

A CÖF-CÖKA nem szerződtetett buszokat vidékről történő személyszállításra – reagált a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára, ahol a párt szóvivője Barkóczi Balázs azt mondta, sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre.

A DK szerint két eset lehetséges: a CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, vagy pedig az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelenül használták fel a járműveket arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békemenetre.

 
CÖF buszok
Facebook
 

A kormányközeli civil szervezet azt írta erre válaszul hétfő délután, ha 500 busz utasszállítását feltételeznék, akkor a Békemeneten csak 25 ezren vettek volna részt. Ennyi busz nem is elhelyezhető és „a kérdés az, vajon mivel jött a 4-500 ezer honpolgárunk” – írták, amivel kvázi azt állították, hogy ennyien vettek részt a rendezvényükön.

A közleményben a CÖKA azt is hozzátette, elszámolnak minden fillérrel, de nem a DK-nak. A Békemeneten részt vevő olaszokkal és lengyelekkel kapcsolatban pedig azt állítják, hogy saját költségükön érkeztek.