„Köszönjük
A lényeg

A csepeli önkormányzati lap szerint is Németh Szilárd ötlete volt az Orbán-idézet a gimnázium falán

6/09/2023 14:37

| Szerző: Klubrádió

Németh Szilárd "úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele" – írták a Csepel.hu-n. A Klubrádióban Szabó Szabolcs, a választókerület képviselője is arról beszélt, hogy mivel a rezsibiztos engedélye nélkül egy szöget nem verhettek be a Jedlik Ányos Gimnázium felújításán, az Orbán-idézetes tábla is az ő ötlete lehetett.

A Csepel.hu-n a Jedlik gimnázium megújításáról szóló cikk szokás szerint indul, felsorolják benne az épület paramétereit és idézik az átadóünnepségen elhangzott beszédeket. Majd a szöveg felénél váratlanul azt a közcímet találjuk, hogy "Méltatlan ünnepi beszéd" – vette észre a 444.hu.

Azt írták: "Az átadóünnepséget Németh Szilárd szervezte, az ő akarata volt érezhető a ceremónia minden mozzanatában.". Majd sérelmezték, hogy "A csepeli alpolgármesterek, független és ellenzéki képviselők csak az összes többi budapesti meghívott mögött ülhettek le. Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték, nem mondhatott köszöntőt, és nem vehetett részt az ünnepélyes szalagátvágáson sem. Emellett Németh Szilárd több mint harminc perces beszédének harmadát az önkormányzat és a polgármester nyílt vagy burkolt bírálata töltötte ki. Olyan állításokkal, amelyek igazolhatóan valótlanok."

A cikk szerint "méltatlan helyzetbe hozták a miniszterelnököt", vagyis Orbán Viktort nem bírálja a lap a tőle származó "bölcsességek" kikerülése miatt. Hangsúlyozták, hogy a kormányfő "tudta és beleegyezése nélkül" kerültek ki a szövegei az iskola folyosójára. Úgy fogalmaztak:

"Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele."

Ehhez hasonlóan látta az Orbán-idézetes tábla kihelyezését Szabó Szabolcs, a választókerület ellenzéki országgyűlési képviselője is. A Klubrádiónak azt mondta: az iskola felújítása Németh Szilárd kezében volt, egy szöget sem verhettek be a rezsibiztos hozzájárulása nélkül, így az Orbán-tábláról is vélhetően ő döntött.

A feliratot azóta leszedték, méghozzá maga az iskolaigazgató.

(Kiemelt kép: Facebook)