„Zajlik
A lényeg

A cukorbeteg gyerekek maguknál tarthatják a telefont az iskolában

8/09/2024 13:22

| Szerző: Klubrádió

Mivel legalább háromezer diák számára létfontosságú, hogy ne vegyék el az okostelefonját az iskolában, átmenetileg sem, ebben engednek a döntéshozók. Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő diákok a kedvezményezettek – számolt be Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója.

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő diákok továbbra is maguknál tarthatják a mobiltelefonjaikat az iskolai idő alatt – közölte Facebook-posztban Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. A politikus szerint ez az igazgatók döntése, az indoka pedig, hogy az érintett gyerekek számára létszükséglet az okostelefon, hiszen ők az inzulinszintjüket szenzoron keresztül mérik és szabályozzák, amelyről adatokat az okostelefonjaikra kapnak. 

Nyitrai bejegyzése szerint több mint háromezer 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermek kezdte meg a tanulmányait az iskolákban.

Ahhoz, hogy a gyereknél maradhasson az okostelefon, a szülőnek jeleznie kell az iskola igazgatója felé, hogy a diák 1-es típusú cukorbeteg. A gyermeknek ezt orvosi papírokkal kell igazolnia. Az igazgató ebben az esetben tudja engedélyezni a mobiltelefon használatát a tanítási nap folyamán.

Nyár végén jött ki az a kormányrendelet, amely szerint a diákoknak a nap kezdetén le kell adniuk a telefonjukat az iskoláiban, és csak a tanítási idő után kaphatják vissza.