„Klubrádió
A lényeg

A DK szerint Márki-Zay megsértette a szavazóikat

8/10/2021 16:11

| Szerző: Klubrádió

A DK közleményben reagált azután, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára. Azt írták, a hódmezővásárhelyi polgármester a sajtótájékoztatón több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, akik az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztak. Arra kérik Márki-Zay Pétert, hogy „kérjen bocsánatot azoktól a tisztességes ellenzéki polgároktól, akiket ebben az országban utolsóként lehetne fideszességgel vádolni”.

Befejeztem a miniszterelnök-jelölti kampányomat”, mondta a főpolgármester péntek délelőtt, és arra szólította fel a szimpatizánsait, hogy Márki-Zay Pétert támogassák. Szerinte, ha ezt nem lépné meg, Orbán Viktor maradna hatalomban.

Rögtön reagált is a DK, amelynek jelöltje, Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját. A párt szerint

„Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, akik az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztak. Tisztelettel arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy kérjen bocsánatot azoktól a tisztességes ellenzéki polgároktól, akiket ebben az országban utolsóként lehetne fideszességgel vádolni.”

A DK még egy közleményt is kiadott, amelyben visszautasította a hódmezővásárhelyi polgármesternek azt az állítását is, hogy megkeresték volna Karácsony Gergelyt a Márki-Zay Péterrel folytatott tárgyalásai ideje alatt.

„A DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt és nem tárgyalt vele visszalépésről. Azt javasoljuk, hogy az előválasztás szellemiségét megóvva minden szereplő tartózkodjon az igaztalan kijelentésektől, vigyázzunk egymásra!”

– írta a párt sajtóosztálya. Márki-Zay a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre viszontreagált a DK-s közleményre: közölte, hogy szerinte sok tagja van a DK-nak, és nyilván vannak olyanok is, akik tiszta lelkiismerettel állíthatják, hogy nem keresték Karácsonyt.

(Forrás: 24.hu, címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)