„Zajlik
A lényeg

A DMRV sajnálja a tömeges halpusztulást

25/08/2023 09:43

| Szerző: Klubrádió

„Sajnálatunkat fejezzük ki az okozott kellemetlenségekért, mind az érintett Önkormányzatok, lakosok, horgászok és intézmények felé, de hangsúlyozzuk, hogy a nyomócsőtörés önhibánkon kívül következett be és mindent megtettünk a hatékony, szakszerű és gyors megoldás érdekében”– írta a Telexnek  közleményében a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. az őrbottyáni természeti katasztrófa után. 

Mint mi is megírtuk, tömeges halpusztulásról tett közzé videót a Tavirózsa Egyesület Facebookon, miután állításuk szerint a DMRV Zrt. a Sződrákosi-patakba szennyvizet engedett. Azt írták, múlt héten kilyukadt a szennyvíz nyomócső, amely a szennyvizet továbbította az erre alkalmas telep felé.

 
halpusztulás, Őrbottyán
Facebook
 

A hiba miatt a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. kénytelen volt a szennyvizet a Sződrákosi-patakba engedni, és kipusztultak a halak a patakból, illetve az őrbottyáni Százforrás-tóból. 

A DMRV mindezt elismerte, hangsúlyozva: a meghibásodás miatt  Őrbottyáni, II. számú tározó igénybevétele elkerülhetetlen volt. A cég közreműködik a vízterület rehabilitációjában.