„Klubrádió
A lényeg

A Fidesz megszavazza majd Völner mentelmi jogának felfüggesztését

7/12/2021 18:01

| Szerző: Klubrádió

„A kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örülünk, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott” – közölte a Fidesz. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára lemondott, miután Polt Péter legfőbb ügyész a mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A Legfőbb Ügyészség kedd reggel jelentette be, hogy Polt Péter legfőbb ügyész az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

Völner Pál kedden, ügyvédjén keresztül kiadott közleményében azt írta: nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a keddi nappal lemond államtitkári posztjáról államtitkár. Hozzátette, "mindenben együttműködik a nyomozó hatósággal, kihallgatása céljából bármikor rendelkezésre áll."

A Fidesz még ebben az ügyben sem tudta kihagyni közleményéből az úgynevezett Városháza-ügyet, Karácsony Gergelyt és Bige Lászlót:

„A baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látjuk annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket. Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik, és a baloldali pártok jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak. Az is kiderült, hogy a baloldalt Soros és idegen hatalmak pénzelik, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között Bige László piszkos pénzén kampányol” – írták.

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)