„Klubrádió
A lényeg

A köztévé szakértője szerint Merkel többet ártott Németországnak, mint Hitler

28/09/2021 16:27

| Szerző: Klubrádió

A biztonságpolitikai szakértőként bemutatott Földi László a közmédia ismeretterjesztő és kulturális csatornáján arról beszélt, hogy szerinte Angela Merkel leköszönő kancellár többet ártott Németországnak, mint Adolf Hitler – a hírt a 444 vette észre. Földi, aki korábban a menekülteket segítő civilek kivégzéséről is beszélt, ezt főleg a határok 2015-ös megnyitásával akarta alátámasztani.

Amint a 444 írja, Földi László először abból indult ki, hogy Németország Európa motorja, Merkelnek csak ezt kellett volna megtartania, de szerinte nem volt képes rá, leépítette.

Úgy folytatta: szerinte „nyilvánvalóan vannak elméletek arról, hogy” Merkel „kívülről irányítottan építi-e le, mert vannak erőterek, amiknek szemet szúrt, hogy Németország túlságosan elszalad, és nem lehet majd kordában tartani”, vagy „egészen más szimbolikák miatt tartja valaki kézben a merkeli személyt, mint olyat.”

„De igazából akkor üt legnagyobbat Németországon, picit azt is szokták mondani, hogy Hitlernél is nagyobbat, amikor '15-ben megnyitja a határait” – értékelte Földi László a leköszönő kancellár munkásságát az állami televízióban.

Mindez a Kommentár Klub című műsorban ment le az M5-ön, a közmédia „ismeretterjesztő és kulturális csatornáján”.

Földi László gimnáziumi és főiskolai KISZ-bizottsági vezető volt, tanári diplomájának megszerzése után a Belügyminisztérium hírszerzéséhez (III/I csoportfőnökség) került, ahol az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár lett. A rendszerváltás után a hírszerzés műveleti igazgatójaként, azaz tényleges operatív tevékenységének közvetlen irányítójaként dolgozott, de 1997-ben az úgynevezett Nyírfa-ügy miatt távoznia kellett. 1998 után, a Fidesz-kormány idején Földi László a Defend őrző-védő biztonsági vállalat élére került. A kis cégből hamarosan – a Fidesz-kormány támogatásával, állami megrendelések révén – milliárdos forgalmú nagyvállalat lett – írja a Wikipedia.

A vállalat éléről 2002-ben távozott, de biztonságpolitikai szakértőként azóta is rendszeresen nyilatkozik. A 2014-es internetadó elleni tüntetést külföldről szervezett akciónak nevezte, a 2015-ös menekültválság szerinte szervezett támadás része, amely mögött amerikai érdekek is állhatnak. 2017 augusztusában Tarlós István biztonságpolitikai szakértője lett, de a főpolgármester menesztette, miután egy interjúban azt mondta, a menekülteket segítő civileket ki kell végezni, fizikailag meg kell semmisíteni, hiszen háború van.

Legutóbb akkor írtunk róla, amikor önvédelmi reflexnek nevezte a németországi Hanauban elkövetett szélsőjobboldali tömeggyilkosságot, amelynek feltételezett tettese egy 43 éves férfi, aki saját anyját is megölte és magával is végzett. A német sajtó összefoglalása szerint a tavaly februári hanaui merénylet áldozatai az elkövető édesanyját leszámítva mind migrációs háttérrel rendelkeznek. A támadó hátrahagyott üzeneteiből kiderül, szándékosan olyan helyszíneket szemelt ki, ahol török, illetve kurd származású embereket talál. 

A volt hírszerző jelenleg a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványokkal szemben létrehozott Védett Társadalom Alapítvány elnöke.

(Kiemelt kép: Facebook)