„Klubrádió
A lényeg

A lélegeztetőgép-bizniszből ismerős üzletembertől vettek telket az ácsi katódgyárnak

6/07/2023 07:14

| Szerző: Klubrádió

Az Ácsra tervezett katódgyár egy olyan területre épülne, amelynek egy része a lélegeztetőgép-bizniszben  is felbukkanó Schimicsek Tibor egy cégének tulajdonában áll – írja a Telex.

Arról a Schimicsekről van szó, akinek az érdekeltségei közé tartozott az a Victoria Ingatlanhasznosító Kft, amely 2020-ban közreműködött az állam által felvásárolt lélegeztetőgépek raktározásában havi kilencvenmillióért. 

 
Ács közepe a magasbaól
 wikipedia
 

Schimicsek neve évek óta rendszeresen felbukkan a kormánypártok bizonyos köreihez kötődő ingatlanügyekben. A vállalkozó a belvárosi ingatlanmutyi egyik nagy nyertese, aki a 2010-es években több értékes, korábban önkormányzati tulajdonban álló irodát szerzett meg messze áron alul.

A férfi cégének ácsi telke a város honlapján lévő dokumentumok szerint 2017-ben még kereskedelmi szolgáltató gazdasági terület volt, egy 2021-es dokumentum szerint már általános gazdasági terület, most ipari innovációs területté változott. Egy 2021-es dokumentum szerint akkor Szentirmai István, Ács fideszes polgármestere rendeletben, a képviselő-testület megkerülésével módosította a terület beépítési paramétereit.