„Zajlik
A lényeg

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint százszor jobb olimpiát rendeznénk

30/07/2024 21:00

| Szerző: Klubrádió

"Százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. Szervezésben, transzportban, szállásban, megközelítésben és a helyszínekben is. Ebben teljesen magabiztos vagyok" – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak.

De hozzátette: Párizsban „a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztő”.

Gyulay érdekesnek nevezte, hogy a MOB elnökét mindig az aktuális olimpia éremszámáról ítélik meg, de szerinte ez nem „magyarspecifikus”. Reménykedik abban, hogy „megfordul a szerencsénk, és azok a nüanszok, amelyek eddig a hátrányunkra voltak, megfordulnak, és érmekben is megjelennek. Bízom a vívócsapatversenyekben, ott nagyon erősek vagyunk, vannak jó sorsolásaink. Meg hát jönnek olyan sportágak, amelyekben lesz még esélyünk” – fogalmazott.

Gyulay Zsolt beszélt a játékokon eddig történtekről is. Szerinte nem szabad összekeverni a nyitóünnepséget az olimpiával. „Előbbi lehetőség egy-egy országnak, hogy megmutassa önmagát” – mondta. Állítja, hogy azok a francia sportolók és sportvezetők, akikkel beszélt, azt mondták, meglepetéssel nézték a megnyitóünnepséget. „De kérem azt, hogy a sportolókat, a sportágakat, a nemes versengést, a fair play szellemét nézzék, mert egyébként a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztő” – tette hozzá.

(via telex.hu, kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)