„Zajlik
A lényeg

A metróbeszerést "függetlenként" rendben találta, fideszes színekben indul

23/03/2022 15:41

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz képviselőjelöltjeként indul  ügyvéd, aki a „független jelentésben” rendben találta az orosz metrókocsi-beszerzést 2020-ban. 

Március 17-én mutatta be Facebook-oldalán Hadházy Ákos, hogy a metrókocsi-beszerzést vizsgáló dokumentum jogi részét 2020-ban az azzal megbízott Francsics és Társai Ügyvédi Iroda nevében az a Gór Csaba írta alá, aki most a Fidesz jelöltjeként indul Budán a II. és a III. kerületek egy részét magában foglaló választókerületben – írja a Telex

Gór Csaba, a Fidesz II. kerületi önkormányzati képviselője és a budapesti 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje írta alá azt a 2020-ban elfogadott, orosz metrókocsi-beszerzéssel kapcsolatos vizsgálati jelentést, ami minden kritika ellenére jogszerűnek minősítette az eljárást.

Felmerült például, hogy az orosz Metrowagonmash nem az eredetileg szerződésben foglaltak szerint újította fel a szerelvényeket, hanem ugyanolyan szerkezetű, de új kocsikat épített. Ennek ellenére Gór Csaba és ügyvédi irodája mindenben jogszerűnek találta a közbeszerzési eljárást és annak teljesítését is.

Felújított helyett új metrókocsikat vettek ugyanazért a pénzért, de így gyakorlatilag 40-50 éves, korszerűtlen szovjet gyártmányú szerelvények utángyártott változatai érkeztek Budapestre.

Karácsony Gergely emiatt rendelte el még 2020 januárjában az M3-as metróvonalon futó orosz metrókocsik felújítására kötött szerződés átfogó vizsgálatát, miután a BKV megállapította, hogy a kocsik padlólemezei intenzíven rozsdásodnak.