„Klubrádió
A lényeg

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik tisztje is szerepel a Pegasus-listán

29/10/2021 10:08

| Szerző: Klubrádió

Két lehetséges okból telepíthették a kémszoftvert a szakszolgálat munkatársának készülékére, vagy tesztelték a program működését, vagy pedig a tiszt maga is célponttá vált.

A titkos megfigyeléseket, lehallgatásokat intéző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) egyik tisztjének telefonszáma is felbukkan a Pegasus kémszoftver célpontjainak listáján – írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál szerint két magyarázata lehet annak, hogy az NBSZ-es telefonszám szerepel a célpontok között. Az egyik, hogy a szakszolgálati tiszt maga is célponttá vált valamilyen oknál fogva. A másik pedig az, hogy a szakszolgálat működteti a Pegasust, és csak tesztelési célból próbálták ki a munkatársuk telefonján.

A telefonszámot egy olyan személy használja, aki az NBSZ technikai területén dolgozott, illetve dolgozhat ma is. Felhívták a számot, és rákérdezetek arra, hogy valóban az NBSZ-hez tartozik-e a szám, de azt a választ kapták, hogy amennyiben ez így is van, azt nem árulhatja el a hívott személy. Ezzel pedig elakadtak a további kérdések.

Az ügyre sem az NBSZ, sem a magyar kormány nem reagált.

Korábban a Klubrádió is beszámolt arról, hogy valakik Bodnár Zsolt rendőr dandártábornok, a TEK főigazgató-helyettese telefonjára is telepítették az izraeli kémszoftvert, miután a Terrorelhárítási Központ vezetője, Hajdú János és Bodnár között konfliktus alakult ki.