„Zajlik
A lényeg

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint jogszerű volt Borkaiék milliárdos földbiznisze

5/01/2022 13:09

| Szerző: Klubrádió

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozást, ami a szexbotrányba is keveredett Borkai Zsolthoz és ügyvédjéhez, Rákosfalvy Zoltánhoz köthető.

Több feljelentés is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a volt győri polgármester, Borkai Zsolt ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán bennfentes információk alapján jutott hozzá olyan területekhez, ami az Audi gyárat érdekelhette, ezért a földeket később átminősítettek, majd az autógyárnak adtak el úgy, hogy ezzel az önkormányzatnak jelentős vagyoni kárt okoztak.

A bennfentes információ jogosulatlan közzététele, mint bűncselekmény csak 2016. október 28-tól büntetőjogi kategória, azaz az elkövetés idején ilyen bűncselekmény nem létezett. A nyomozás szerint pedig a tranzakciók során a város – amely a vagyonkezelői szabályok szerint járt el az ügyben – vagyona még így is gyarapodott írja a 24.hu.

Rákosfalvy Zoltán
 

Az egyik feljelentő, Tényi István szerint Rákosfalvy, illetve a cége másfél milliárdért vette a földeket, amit később 7 milliárdért adott el az Audinak.

"Azon vélelmet, miszerint Rákosfalvy Zoltánnak esetlegesen átadott információ eredményezte-e azt, hogy a megvalósítási helyszínen kockázatvállalás nélküli ingatlanfelvásárlás kezdődött, alátámasztani és adatokkal igazolni nem lehetett" – olvasható a nyomozás indoklásában.