„Klubrádió
A lényeg

A sajtóban hízeleg Márki-Zaynak a börtönnel fenyegetett Bige László

11/11/2021 08:18

| Szerző: Klubrádió

Az évtizedekig háttérbe húzódó milliárdos, Bige László az utóbbi években komoly bűnvádakkal, cégei különféle eljárásokkal néznek szembe, így a nyíregyházi Bige egy ideje rendszeresen megnyilvánul különböző médiafelületeken, ahol ígéreteket és hitet tesz az ellenzéki politikusok irányába.

Most a fizetős Hvg.hu-nak adott méretes interjút, amiben Bige többek között azt hangsúlyozza, hogy a kormányváltáshoz annyi pénzt ad Márki-Zaynak, amennyit az kér.

 
Bige László
Fotó: MTI/Balázs Attila
 

 

"Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk".

Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívéhez, mert ő egy egész országot képvisel, és tőle várja, hogy vissza tudja állítani a demokráciát.

A cégére mért 11 milliárd forintos bírságra azt mondta, jelentős érvágás ez neki, de nem fog tönkremenni, bírósághoz fordul, mert szerinte a vádiratot kétszáz oldalnyi valótlanság. Ismét azt állította, hogy az ellene irányuló támadássorozat hátterében Csányi Sándor áll.

Azt is elárulta, hogy a cégeinél nem rendeli el a kötelező oltást, mert szerinte a kormány "sátáni döntéssel" a felelősséget le akarja rázni magáról. "Munkáltató vagyok, nem játszhatok hatóságot, nem dönthetek mások életéről" - mondta.