„Zajlik
A lényeg

Hazai pályán is kikapott a magyar válogatott az albánoktól

9/10/2021 22:47

| Szerző: Klubrádió

Albánia belejött a magyar válogatott legyőzésébe: 2021-ig ez egyszer sem sikerült nekik, idén viszont már másodszor, ezúttal Budapesten. Ráadásul megint ugyanaz a cserejátékos, Armando Broja lőtt gólt és megint a meccs hajrájában. Elszálltak a vb-álmok.

Az elmúlt évek sokadik sorsdöntő selejtezője jött el, most Albánia ellen. Méghozzá zárt kapuk mögött, mert az angolok elleni rassziszta incidensek miatt ezt a büntetést kapta a magyar szövetség. A balkáni csapat történelmi győzelmet aratott Szoboszlaiék ellen az odavágón, mert addig gólt se rúgott a magyar válogatottnak, akkor egyet, és azzal nyert is. A mieinktől most hiányzott a sérült Szalai Ádám és Fiola Attila.

Az első néhány percben a magyarok irányítottak, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A 10. percben Nagy Zsolt eladott labdája után lőhetett Bare, de Szalai Attila blokkolt. A 16. percben Nego indult meg a jobb szélen, középre adott, de az ötösön Sallai elől kivágták a labdát. A nem túl eseménydús félidő 30. percében Djimsiti sérült meg, miután csapattársával ütközött. Le kellett hozni, Veseli váltotta. A 42. percben a Fradiból jól ismert Uzuni került ziccerbe, de lesről indult. Az első 45 percben összesen három lövést lehetett feljegyezni, ebből egy volt magyar próbálkozás.

Rögtön a második félidő elején Nego adta Botkának a labdát, a centerezést pedig kapura belsőzte Sallói, aki mostanában nagyot megy az amerikai MLS-ben. Ez a lövés nem volt rossz, de picivel kapu mellé, maradt a 0-0. Az 57. percben megint Uzuni lőtt, Gulácsi védett.

Sallói lejött egy órához közeledve, Schön állt be a helyére, aki gyorsan ki is harcolt egy sárgát. A 63. perc környékén Uzuni fejelt tisztán, szerencsénkre Gulácsi kezébe. A 66. percben le is jött Uzuni, Broja váltotta, akiről nagyon rossz emlékeink lehetnek az előző meccs alapján. A 73. percben jött a legnagyobb magyar helyzet, Szoboszlai szabadrúgását egy albán védő hátracsúsztatta, Willi Orbán tökéletesen fejelte középre, ahol Szalai Attila érkezett és lőtt kapufát.

Labdarúgás - Magyarország - Albánia
 
Lehajtott fejek, csípőre tett kezek: Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs és Botka Endre, a magyar válogatott játékosai, miután Armando Broja, az albán csapat játékosa gólt szerzett a Puskás Arénában játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen 2021. október 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Hivatalos: Armando Broja a magyar válogatott rémálma. A kinti meccsen is csereként állt be, majd lőtt gólt, és most is megcsinálta ugyanezt. De honnan! Az oldalvonaltól indult jobbról, megtolta Szalai Attila mellett, majd befelé húzott, és hiába volt három védő körülötte, ellőtte laposan a hosszúbba, 0-1. A végén még Hahn és Lang is beállt, velük sem sikerült egyenlíteni. Maradt az 1-0 oda, másodszor hat héten belül. Ahogy a kommentátor, Hajdú B. István mondta: ez elkeserítő volt.

A folytatás még nehezebb lesz: három nap múlva Anglia ellen, a Wembley-ben kellene helyt állni.

Vb-selejtező, I csoport, 7. forduló

Magyarország – Albánia 0-1 (0-0)
Gól: Broja (80.)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)