„Klubrádió
A lényeg

Az ellenzék 30 ezer fiatal lakhatását akarja megoldani

17/01/2022 16:23

| Szerző: Klubrádió

A családtámogatási rendszer és a rezsicsökkentés megtartását, azok igazságosabbá tételét szociális alapon, valamint bérlakásépítési programot ígértek ellenzéki választási győzelem esetén az ellenzék képviselői hétfői sajtótájékoztatójukon. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint kormányra kerülve harmincezer fiatal lakhatását szeretnék rendezni pár év alatt.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője a pártok Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, “a Fidesz hárommilliós tandíjjal akar kínai egyetemet importálni Magyarországra az adófizetők pénzéből”, az ellenzék harmincezer fiatal lakhatását szeretné rendezni pár év alatt.

A politikus úgy fogalmazott: a kormány elvette a fiatalok jövőjét, az összellenzék pedig gondosan kimunkált programmal megpróbálja azt visszaadni.

Megismételte: a családtámogatásokat az ellenzék megtartaná, bővítené, igazságosabbá tenné, valamint visszaállítanák a lakáscélú előtakarékosság és a lakhatási támogatás rendszerét is. Átfogó bérlakásépítési programmal, a kollégiumi férőhelyek tömeges bővítésével és az üresen álló ingatlanok egy részének hasznosításával éves szinten több ezer, a piaci ár alatt bérelhető lakás lenne – mondta.

Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz az elmúlt 12 évben nem találta meg a megoldást a lakhatási válságra. Hozzátette: állami bérlakások nem épültek, de a főváros XIII. kerületének (ő ebben a kerületben indult és nyert 2014-ben és 2018-ban is az országgyűlési választáson) önkormányzata saját forrásból folyamatosan épít bérlakásokat.

Bakos Bernadett, az LMP budapesti elnökségének tagja azt ígérte, a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést úgy bővítik ki, hogy szociálisan igazságos legyen. Megjegyezte, a valódi rezsicsökkentés az energetikai korszerűsítés lenne. Szerinte a lakásbérbeadás területén fontos lenne olyan szabályozás, amely egyaránt védi a bérlőket és a bérbeadókat.

(Kiemelt képünk illusztráció.)