„Klubrádió
A lényeg

Bemondta az Orbán rádió, hogy hazudtak Dobrev Kláráról

11/11/2021 07:57

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor folyamatos péntekenkénti szerepeltetésével a legorbánistábbnak számító magyar médiatermék, a Kossuth Rádió tényként állította, hogy a 2006-os utcai zavargások során Dobrev Klára adott utasításokat a rendőrségnek, ahogy azt a kormánypropaganda film, az Elkxrtuk bemutatta.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Budapest, 2021. május 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

A Demokratikus Koalíció pert helyezett kilátásba az MTVA ellen az összeesküvés-elmélet terjesztése és a valótlanság miatt. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

Végül a rádió is reagált, és szerdán a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban beolvasták „a Dobrev Klára által kért” helyreigazítást:

"2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában". (24.hu)