„Zajlik
A lényeg

Csaknem 100 milliót vett ki cégéből Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata

9/10/2024 15:02

| Szerző: Klubrádió

Idén is hónapokkal a május végi határidő után adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját a két híres üzletasszony cége a Nakama & Partners Kft – írja a Telex.

A cikk szerint a tavalyinál is több bevételük volt, 359 millió forint folyt be a kasszájukba az előző évi 333,7 millió forint után.

Rogán-Gaál és Sarka a növekvő bevételekkel párhuzamosan sokat tudtak faragni a kiadásokon. Anyagjellegűekre csaknem 5 millióval kevesebbet, 239 milliót költöttek el; az alkalmazottakon 42 százalékot spóroltak, így 40,6 millió forintot költöttek el. Hogy pontosan hogy tudták ennyire meghúzni a nadrágszíjat, az a szűkszavú kiegészítő mellékletből nem derül ki. Bár a dokumentum lényege a gazdálkodás részletes és tételes bemutatása lenne, ez a Nakama esetében csupán pármondatos állításokat tartalmaz. Ráadásul a ráfordítások részt teljesen kihagyták a mellékletből.

Annyi létszik az adatlapról, hogy egy embertől megváltak, de ehhez képest viszont túlzónak tűnik a 42 százalékos kiadáscsökkenés. A Telex arra következtet ezekből az adatokból, hogy átszervezhették a foglalkoztatási viszonyokat, ami akár a napi munkaidő csökkentését is jelentheti.

Mindenesetre a növekvő bevételek és lefaragott kiadások nagyot emelkedő nyereséget eredményeztek a cégnél: az előző évi 14 millió forint után tavaly 77,8 milliós profittal zárt a Nakama. A tulajdonosok pedig folytatták az osztalékfizető szokásukat is, ezúttal 91,5 millió forinton osztozott a Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata.

A 2015-ben alapított cég történetében csupán egyszer – ha a teljes éveket nézzük - 2020-hagyták bent a profitot a cégben. Összesen a Nakamából a két üzletasszony kilenc év leforgása alatt közel 715 millió forintot vett ki, amiből Rogán-Gaál Cecília 364,5 milliót, Sarka Kata pedig 350,2 milliót kapott.