„Köszönjük
A lényeg

Csárdi: Ungár és Vitézy választási stratégiát egyeztetett Rogánnal

20/10/2024 18:43

| Szerző: Klubrádió

Bizonyítéka van rá, hogy még azelőtt, hogy az LMP kongresszusa döntött volna Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelöltségéről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és Ungár Péter, a párt társelnöke között – mondta az LMP-ből kilépett Csárdi Antal országgyűlési képviselő.

Az LMP-ből távozó Csárdi Antal azt nyilatkozta a 444.hu-nak, hogy Rogán Antal propagandaminiszter, Ungár Péter LMP-elnök és Vitézy Dávid, a párt főpolgármester-jelöltje választási stratégiát egyeztettek egymással. Csárdi szerint miután erről szóló bizonyíték jutott el hozzá, még szeptemberben egy számára rendkívül megbízhatónak tartott személytől, azonnal eldöntötte, hogy távozik az LMP-ből. Csárdi szerint még azelőtt, hogy az LMP kongresszusa döntött volna a Vitézy-projektről, már előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között. A bizonyítékról forrásvédelemre hivatkozva nem mondott többet, de mint fogalmazott, ezer százalékig biztos benne, hogy az állítás valós.

Mikor ezt az általa kapott információt elmondta Ungárnak, Csárdi szerint az LMP társelnöke azt mondta, nem ült le Rogánnal, de az egyeztetést nem tagadta.

A képviselő a frakcióból is kilép, ami így megszűnik. Ennek az időpontja még kérdéses. Arra vár, hogy a frakció mellett dolgozók helyzete rendeződjön.

„Az az ellenzéki párt, amelyik a saját választási stratégiáját egyezteti a kormánypárttal, különösen abban a politikai helyzetben, amiben ma Magyarország van, teljes mértékben vállalhatatlan” – mondta Csárdi.