„Ki
A lényeg

David Pressman cenzúrázni akarta a Magyar Nemzetet – háborog ifj. Lomnici Zoltán

3/08/2023 10:53

| Szerző: Klubrádió

„Példátlan eljárásnak”, „nyílt beavatkozási kísérletnek”, „cenzúrának” nevezte  ifj. Lomnici Zoltán Fidesz-barát alkotmányjogász azt, hogy David Pressman amerikai nagykövet levelet írt a Magyar Nemzetnek, amelyben „tiszteletteljesen tájékoztatta” arról a szerkesztőséget, hogy a kormánylap által az amerikai vízummentesség szigorítására használt „vízumszankció” szó pontatlan.

A CÖF szóvivőjeként is ismert Lomnici a lapban azt is kijelentette: ettől a „példátlan” lépéstől sérülhetett a szerkesztői szabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága és a sajtószabadság is.

A Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából mDavid Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

A történtekről szóló cikkben a propagandistákból összeállt Magyar Nemzeti Médiaszövetség kijelentette: „Magyarországon ma sajtószabadság van, még akkor is, ha ez az Egyesült Államok ideiglenesen itt állomásozó követségi munkatársainak nem annyira tetszik.” (A hvg.hu nyomán)