„Ki
A lényeg

Demjén Rózsi a tüntetőkről: Mi nem vonultunk az utcára - nem is lehetett

11/01/2023 14:16

Interjút adott a kormánypárti Mandinernekbőséges állami javadalmazást kapó, és a Fidesz korábbi kampánydalát is szerző Demjén Ferenc zenész.

Olyanokat mond az interjúban, hogy "amíg keresztény népek lakják Európát, nekem semmi gondom nincsen". 

Megállapította, hogy "különbséget kell tenni a szabadság és a szabadosság között! Úgy vélem, a rendszerváltozást követően ezeket gyakran felcserélték, sokan ma is úgy vélik, mindenek felett áll a „mindent szabad” elve, pedig nem így van. A valóságot, például a fizika vagy a biológia törvényeit nem lehet átírni. Mindennek van határa".

 
Demjén-koncert 1
 
Demjén Ferenc a színpadon - Keszthely 2021.08.26. - A koncert az Őszi Hacacáré nevű ingyenes, kormány szervezte koncertsorozat része volt. Forrás: Facebook https://www.facebook.com/103034067877803/videos/638038900482305
 

 

Szerinte óriási baj, hogy sokak nem értékelik, milyen nagy szabadságban élnek Magyarországon. 

"Csodálkozom azon is, ahogy a diákok az utcára vonulnak, állításuk szerint a tanáraik érdekében – bár lehet, csak a szabad idő miatt –, pedig valójában úgy tudnának segíteni, ha megtanulnák, amit át akarnak adni nekik. Ez nem valódi szabadság, sokkal inkább politikai elköteleződés, ami szerintem nem ér meg néhány lyukasórát.

Az én generációmnak eszébe sem jutott, hogy a tanárokért az utcán, balhés környezetben vonuljon fel – igaz, akkoriban ezt nem is lehetett megtenni" - tette hozzá.

Nem is érti, miért vannak a közoktatás megreformálásáért, hozzáértő oktatásirányításért, minőségért, az oktatás autonómiájáért és a tanárok megélhetéséért tüntetők az utcán "hiszen a béremeléssel nagyjából mindenki egyetért, ráadásul a hírek szerint meg is valósul".