„Köszönjük,
A lényeg

Drog hatása alatt állt az Árpád hídi balesetet okozó férfi

4/07/2024 13:26

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Lopott taxival okozott súlyos, halálos balesetet az az ámokfutó, aki a forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra, szerda este 10 körül. A Pestről Budára vezető oldalon frontálisan ütközött egy szabályosan haladó gépkocsival, amibe hátulról egy másik taxi is belerohant. Hárman meghaltak és többen megsérültek. 

Egyikük a balesetet okozó sofőr, aki Óbudán, a Tavasz utcában szállt be egy nyitott ajtajú taxiba, ami mellett a sofőr dohányzott. A rabló rövid dulakodás után elhajtott, majd a forgalommal szembe sávba érve jutott fel az átkelőre. Itt előbb egy Hyundaijal ütközött, majd következett a nagyobb karambol, nagyjából a Margitszigetnél.

A taxit ellopó férfiról már kiderült, hogy három büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben. Aznap reggel drogosan bevitték a III. kerületi rendőrségre, de később kiengedték.

2024. július 04. A lényeg (2024.07.04.) Csécsi Soma
01:28
00:00

Egy éve a korláttal is elválasztott járdán szabályosan közlekedő kerékpárost ért tragédia az Árpád hídon, amikor több autós rendezett spontán gyorsulási versenyt. Az ügy vizsgálata még tart, és az akkora baleset okozója szabadlábon van.