„Zajlik
A lényeg

Dúró Dóra: Családellenes az ARC kiállítás egyik plakátja, átragasztottuk

23/09/2024 16:33

| Szerző: Klubrádió

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa azt írta, saját felirataikkal ragasztották át az ARC kiállítás egyik plakátjának szövegét, amelyet családellenesnek nevezett.

Az említett plakáton egy kisbaba rajza mellett fogalmak voltak felsorolva. Olyanok, amelyek az anyává válással járó nehézségekről szóltak. Ezekről egyáltalán, vagy csak nagyon keveset beszélnek a nyilvánosságban, pláne az oktatásban, épp azért, mert a Dúróéhoz és kommentelőiéhez hasonló véleményekkel szembesülve ezeket inkább nem is mondják el az édesanyák. Keczeli-Strausz Éva képének a címe is erről szól: Anya vagy, ne panaszkodj!

A Mi Hazánk politikusa, a négygyerekes Dúró Dóra szerint viszont itt családellenes propagandáról van szó. Facebook-oldalán azt írta, „az anyaságot többek közt a lebutulással és a piszkos ruhával azonosító, gyermekvállalás ellen kampányoló plakát jelent meg az egyébként deviáns propagandát is felvonultató Arc-kiállításon. Miközben soha olyan kevés gyermek nem született hazánkban egy év alatt, mint tavaly, minden édesanyát sértegetnek azzal, hogy a plakáton látható kisgyermek mellé olyanokat írnak, hogy miatta sosincs idő enni vagy lebutulás. A Mi Hazánk ez ellen tettekkel is fellépett, átragasztottuk a plakátot pozitív szavakkal, például gondoskodás, szeretet, áldás, jövő.”

Az ARC kiállítás szervezői azt írták: „Ma reggel az őrszolgálaton keresztül egy csoport jelezte számunkra, arra készülnek, hogy pár emberrel kézen fogva körülállják a családellenes képeket a kiállítás területén, de nem terveznek semmi mást. (...) Az előzetes közlés, az őrszolgálat és a rendőrség felszólítása ellenére a "Mi Hazánk Mozgalom" felülragasztotta a fotón látható és az előző bejegyzésben eredeti állapotban közzé tett kép feliratait”.