„Zajlik
A lényeg

Egészségügy és elégedetlenség: Takács Péter szerint az újbolsik hozzák ki az emberekből az indulatot

9/09/2024 11:09

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Az OECD-országok közül Takács szerint Magyarország becsüli meg legjobban az orvosait.

„Aki az egészségüggyel kapcsolatba kerül, alapból nincs jól, hiszen rosszul érzi magát, mert beteg. Ott már a rossz közérzethez csak egy kicsi kell, hogy indulattá formálódjon. Általában ezek az újbolsik ezekre mennek rá, hogy az elégedetlenségből indulatot kovácsoljanak”

– fejtette ki Takács Péter államtitkár a Bayer Show vendégeként azt, hogy szerinte mi a baj igazából a magyar egészségüggyel. 

Takács elmondta az is: volt olyan, hogy 10-12 hetet kellett várni egy egyszerű hasi ultrahangra, de szerinte ez „jellemzően ellenzéki önkormányzatok által fenntartott szakrendelőkben” történt. Takács szerint ez nem az egészségügy vagy a kormány hibája, hanem egy „tudatos akció” része volt, hogy rosszabbnak állítsák be az egészségügyet.

Megígérte, hogy „tűzzel-vassal fogja irtani” az orvosbárókat, akik Takács szerint képesek arra, hogy például 2039-re adjanak műtéti időpontot, hogy magánrendelőkbe menjenek inkább a betegek. 

Átadták a Szegedi Tudományegyetem új infektológiai kliniká
 
Takács Péter. Fotó: 
MTI/Rosta Tibor
 

Az egészségügyi államtitkár szerint a légkondizásban optimális lenne, ha minden helyiség légkondicionált lenne, de erre szerinte nincs lehetőség, mert „nincs a világon olyan ország, ahol ezt az elektromos hálózat elbírja”. Szerint hergel az, aki azt várja, hogy egyszerre legyen a légkondicionálás megoldva.

Ahogy Magyar Péter is hergel, aki szerinte ő felülethőmérővel ment a kórházakba „elvetemülten hergelni”. Magyar  olyan helyeken mért meleget, ahol nyilván nagyon meleg volt (felső szinten, üveges lépcsőházban). 

Az államtitkár az egészségügyi dolgozók béremeléséről is beszélt: az OECD-országok közül Takács szerint ugyanis Magyarország becsüli meg legjobban az orvosait. (A Telex nyomán)