„Zajlik
A lényeg

Eladja az állam a mátraházi honvédüdülőt

27/09/2023 10:30

| Szerző: Klubrádió

A kormány a működéshez közvetlenül nem szükséges ingatlanok kiárusításából szeretné stabilizálni az államháztartást.

Eladja az állam a mátraházi honvédüdülőt, azaz a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot – erősítette meg az információt a Honvédelmi Minisztérium a Gyöngyös Ma című lapnak.

A Telex összefoglalója szerint az üdülő eladása egy nagyobb kormányzati intézkedéscsomag része, a kormány a működéshez közvetlenül nem szükséges ingatlanok kiárusításából szeretné stabilizálni az államháztartást. "Az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt" – áll a közleményben.

A lap információi szerint az üdülőt szeptember 4-én zárták be minden magyarázat nélkül. A hónap közepén pedig már javában zajlott az épület kiürítése. A központ tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., csak az épület vagyonkezelését gyakorolja a minisztérium, az MNV Zrt. azonban nem adott az értékesítésről bővebb tájékoztatást. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a magyar állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat, így valószínű, hogy még csak előkészítés alatt állhat a tranzakció.