„Zajlik
A lényeg

Elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán

17/07/2024 20:33

| Szerző: Klubrádió

Elromlott a klíma a Szent László Kórház transzplantációs osztályán, az úgynevezett steril szobákban. Erről az RTL Híradó egyik nézője számolt be, akinek gyermekét jelenleg is a kórházban kezelik.

Az rtl.hu szerint a Szent László Kórház egyik steril szobájában kezelik azt az immunhiányos kisgyereket, akinek édesapja kereste meg a Híradót. Azt írta: gyermeke a kórház csontvelő transzplantációs osztályán fekszik, egy 2x2 méteres steril boxban, négy másik gyerekhez hasonlóan. Csakhogy a klímák „napok óta nem jók”, ezért szerinte „32 fokban főnek a beteg gyerekek.”

Az úgynevezett steril boxokról a kórház alapítványának közösségi oldalán is írnak. Itt helyezik el azokat, akik súlyos immunhiányos állapotban vannak, ezért minden vírustól, baktériumtól vagy gombafertőzéstől meg kell kímélni őket. A szoba levegőjét egy speciális szűrő tisztítja, a tárgyak és ételek kiadása külön zsilipkamrán keresztül történik, és bejutni is csak speciális öltözékben lehet.

A kórház a csatorna kérdésére azt írta, hogy a probléma rövidesen elhárul, a betegek ellátásának biztonsága érdekében megtették a szükséges szakmai intézkedéseket.

Az orvosi kamara szerint a kórházak berendezései sokszor elavultak, nincsenek jól karbantartva és már rég cserére szorulnának, pedig a hőhullámok miatt minden kórházi osztályt és kórtermet klimatizálni kellene.

(Kiemelt kép: Dél-pesti Centrumkórház/Muray Gábor)