„Ki

Elvitték a rendőrök a járványtagadó Gődény Györgyöt

11/12/2020 11:29

Előállították a rendőrök a Gődény Györgyöt, amiről a járványtagadó gyógyszerész Facebook-oldalán jelent meg egy üzenet. A Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a készenléti rendőrség péntek reggel négy olyan személy lakásán is házkutatásokat tartott, akik vírusszkeptikus tartalmak hangadói az interneten.

Péntek hajnalban rendőrök jelentek meg Gődény György lakásán, ahol házkutatást tartottak, majd elvitték a gyógyszerészt, aki Magyarország egyik legismertebb koronavírus-szkeptikusa. Az intézkedésről a járványtagadó gyógyszerész Facebook-oldalán jelent meg egy felháborodott hangvételű poszt, amit állítólag a felesége, Gődény Melinda írt.

"Biztos tudtok róla, hogy már jó ideje aljas támadásoknak vagyunk kitéve. De a mai nap ennél tovább mentek, és a családunk életébe már közvetlenül is beavatkozva, hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…" – olvasható a posztban, amiből nem derül ki az intézkedés pontos oka. 

Gődény Melinda a Facebook-posztban Gődény György híveinek támogatását kéri egy Facebook-csoporthoz való csatlakozás formájában.

A csoportban Gődény a rendőrségi előállítása előtti napon este arra buzdította híveit, hogy kürtökkel, sípokkal tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

 
Gődény György
 Forrás: Facebook

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője beszélt az ügyről – írta a 444.hu. Azt mondta, a Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a készenléti rendőrség péntek reggel négy olyan személy lakásán tartott házkutatásokat, akik vírusszkeptikus tartalmak hangadói az interneten. A nyomozók lefoglaltak tőlük informatikai eszközöket, adathordozókat, amiket most vizsgálnak. Gál szerint a hetek óta tartó nyomozás rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt folyik, de felmerülhet a hatóságok elleni uszítás büntette is.