„Zajlik
A lényeg

Felborult egy embercsempész kisbusz, 27-en szálltak ki belőle

9/02/2022 18:21

| Szerző: Klubrádió

Egy kisbusz borult az árokba szerda délelőtt az 5204-es úton, Kiskunlacháza közelében. A felborult járműből a sofőr, a raktérből pedig rengeteg ember szállt ki, és szaladt szerteszét. A rendőrök "26, magát szír állampolgárnak valló férfit" fogtak el. Az MTI szerint a 36 éves sofőrt elkapták.

Illegális bevándorlás - Felborult egy migránsokat szállít?
 
 A felborult kisbusz az 5204-es úton, Kiskunlacháza térségében 2022. február 9-én. A baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magukat szír állampolgárnak valló férfit és a kisbusz 36 éves szerb vezetőjét elfogták. MTI/Mihádák Zoltán
 

A rendőrség szerint a férfiak "magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni", ezért előállították őket. A Police.hu tájékoztatása szerint "az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz". Általában az eljárás árnyoldalairól a Reggeli gyorsban beszélt Szekeres Zsolt, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, írja a rendőrség.