„Ki
A lényeg

Feljelentést tesz Karácsony Gergely hivatali visszaélés miatt

4/06/2023 17:21

| Szerző: Klubrádió

Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest "lecsukatni" – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

"Emlékeztek még a Városháza-ügynek nevezett kamura?" – kérdezte Karácsony Facebook-oldalán miután a Hvg360 szombaton azt írta, hogy az ügy egyik gyanúsítottjának vallomása szerint az egyik tanú – aki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ismerőse – arra akarta rávenni őt, hogy tegyen terhelő vallomást Karácsony Gergelyre és Kiss Ambrusra, noha nem is ismeri őket személyesen.

Karácsony szerint orosz módszertan alapján, orosz érdekeket is kiszolgáló kompromat, vagyis egy konstruált, hazug lejárató kampány folyt ellene és az egyik helyettese ellen.

"Van itt minden, külföldi befektetőnek hazudott statiszta, a Dagály fürdő gőzébe tervezett Budai Gyula-találkozó, hogy engem és a helyettesemet "le tudják csukatni", vagy éppen a Fidesz volt gazdasági igazgatójának nagyotmondásai. Mintha csak egy ZS kategóriás KGB-filmet néznénk" – írta a nyilvánosságra hozott nyomozati iratokban szereplő információkról. A főpolgármester szerint a történet azért sem szórakoztató, mert az ügy miatt házkutatás is volt a városházán, illetve "hónapokig tíz- és tízmilliókkal megtámogatott lejárató kampány" zajlott ellenük.

 

(Via Telex)