„Klubrádió
A lényeg

Feljelentést tett Budai Gyula az ellenzék kampánya miatt

30/03/2022 17:59

| Szerző: Klubrádió

Jogosulatlan adatkezelés, tiltott kampányfinanszírozás és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt kezdeményezett eljárásokat az ellenzéki összefogással szemben a fideszes politikus.

Budai Gyula azt állítja, kedden az ellenzéki összefogás sms-eket küldött ki több millió állampolgárnak olyan telefonszámról, amely nem volt visszahívható. A politikus szerint felveti a jogosulatlan adatkezelés gyanúját az, hogy ilyen nagy mennyiségű adattal, telefonszámmal rendelkeznek, amelyet törvénytelen úton szereztek meg. Ezért Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordult – írja az MTI.

Hozzátette, nyilvánosságra került, hogy a múlt héten Márki-Zay Péter Vecsésen egy étteremben a DatAdat Professional Kft. nevére kérte a csaknem 140 ezer forintos számlát kiállítani. Ez egy offshore hátterű, Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és Ficsor Ádámhoz, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökéhez köthető adathalász cég - mondta Budai Gyula, aki ezért Domokos Lászlóhoz, az Állami Számvevőszék elnökéhez fordult, hogy tiltott kampányfinanszírozás miatt indítson vizsgálatot.

Végül, mivel az ismeretlen eredetű pénzek kampányban történő felhasználása és tisztára mosása miatt a bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül az ellenzék kampányfinanszírozásával kapcsolatban, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatójánál költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett büntetőfeljelentést - közölte a politikus.

Megjegyezte, egy múlt héten kiszivárgott hangfelvétel alapján kokain értékesítéséből származó pénzeket használtak fel Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke óbudai kampányához. "Innentől kezdve az is felmerül, hogy ebből a pénzből nemcsak Óbudára jutott, hanem az ellenzék országos kampányába is" - jegyezte meg.