„Ki
A lényeg

Feljelentette a telefonját elvenni próbáló józsefvárosi fideszest a Momentum képviselője

15/12/2023 17:08

| Szerző: Klubrádió

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum önkormányzati képviselője feljelentést tett a rendőrségen, miután tettlegességig fajult a józsefvárosi képviselő-testület utolsó ülése. Az incidens közben elhangzott az is: "Fideszes, ne lopj!".

Mint ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, tettlegességig fajuló incidens volt a józsefvárosi képviselő-testületi ülésen. Egry Attila fideszes képviselő egy ponton ott termett Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselőnél, és felszólította, hogy hagyja abba a fideszes képviselők videózását, és igyekezett elvenni a telefonját”.

Mivel Szarvas nem adta oda a telefonját, a vitában a képviselők felpattantak helyükről. Pikó András, az ülést vezető polgármester tíz perces szünetet rendelt el, hogy lehiggadjanak a képviselők, a szünetben Egry és Szarvas kezet is fogtak egymással.

Szarvas Koppány Bendegúz a Józsefváros Újságnak nyilatkozva egyebek mellett azt mondta másnap az esetről: 

„Egyszer csak felbukkant a hátam mögött Egry Attila és lekapta az állványról a telefont, én még odanyúltam, és megfogtam a telefonomat, és akkor mondtam neki, hogy »fideszes, ne lopj!«. Húzta-húzta egy darabig, a kezét is felsértette a telefonom repedezett kijelzőjén, és addigra már körénk sereglettek a többiek is. Veres Gábornak és Erőss Gábornak megvolt a rutinja meg a lélekjelenléte, és elővették a telefonjukat, hogy felvegyék videóra, ha történik valami.”

A történteket követően Szarvas jogásszal konzultált, és a képviselő-testületi ülés után bement a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

„Többekben megbotránkozást keltő magatartásról van szó, nyilvánosan követte el, ez pedig garázdaságnak minősül”. Addig akarta megtenni a feljelentést, amíg még friss az élmény – mondta el a lapnak a momentumos képviselő, akit elkísértek párttársai is.

A Józsefváros Újság természetesen megkereste a fideszes Egry Attilát is, aki azt mondta: mindent megírtak már, majd hozzátette: átgondolja, hogy akar-e reagálni, visszahívja őket, ha úgy dönt, hogy kommentálná a dolgokat. Ennyiben maradtak.

A cikkben hozzátették: Szarvas este a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre ment írásbeli vizsgát tenni, és a Természettudományi Múzeum előtt elhaladva észrevette, hogy a józsefvárosi Fidesz több politikusa is kint áll az utcán: Zsiga Ottó fideszes tanácsadó, Soós György képviselő és Egry Attila is. A vizsgára igyekvő Szarvas elment mellettük, amikor Egry Attila utánaszólt vicceskedve: Fussál, fussál!. „Én meg így ráütöttem a zsebemben a telefonomra, hogy innen már csak nem lopod ki” – mesélte a lapnak a képviselő.