„Klubrádió
A lényeg

Forgatás miatt lebénult közlekedésért tette felelőssé a fővárost a II. kerület

1/12/2021 19:21

| Szerző: klubr

Örsi Gergely polgármester szerint elfogadhatatlan, ha egy filmforgatás miatt napokig lebénul a közlekedés Hűvösvölgyben. Az MSZP-s polgármester felháborodott közleményt jelentetett meg, amiben elszállított autókról, lezárt parkolókról ír egy jelenleg is zajló filmforgatás miatt. A filmesek 668 ezer forintért szerezték meg a fővárostól a közterületfoglalási engedélyt, amiért napokig lezárták a Hűvösvölgyi úti P+R parkolókat.

Ez az arra közlekedők kénytelenek "távolabb parkolni, hosszabb ideig parkolót keresni és általában elszenvedni a foglalás miatti forgalomnövekedést. Az engedélyeket a Főváros adta ki" – ezt később korrigálta, mert a főváros szerint nem ők, hanem a Location Office Kft. (Nemzeti Filmintézet) adta ki – "a területfoglalásért pedig összesen 618 680 forintot számlázhatnak ki, vagyis ennyi pénzből meg lehet bénítani a Hűvösvölgyi út környékének közlekedését és parkolását december elején – írta a Facebookján. 

Ez az összeg szerinte „köszönőviszonyban sincs” az okozott kellemetlenséggel és forgalomnövekedéssel, és azt mondja, hogy ilyen esetekben "meg kell tagadni a közterület-használat engedélyezését, mert nem akadályozhatják december elején aránytalan mértékben a környék közlekedését filmforgatás miatt".

Azt is írta, hogy "a szabálytalanul elszállított autók miatt jogi lépésekre is számíthat az elszállíttatást végző cég. Fontosnak nevezte, "a teljes jogszabályi környezet felülvizsgálatát, amit természetesen kezdeményezni fogok".