„Zajlik
A lényeg

Fölényben volt, de nem tudott nyerni a magyar válogatott a bosnyákok ellen

10/09/2024 23:23

| Szerző: Klubrádió

A magyar labdarúgó-válogatott a németek elleni 5-0-s vereség után hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligájában. Kimaradtak a helyzetek: Szoboszlai kapufát lőtt, Ádám Martin fejesét lábbal védte Vasilj kapus.

A magyar csapat Marco Rossi irányítása alatt legnagyobb vereségét szenvedte el a németek ellen szombaton, amikor Musiala vezérletével 5-0-ra győzött Julian Nagelsmann csapata. A bosnyákok se örülhettek az első fordulónak, ahol 5-2-re kaptak ki Hollandiától, de legalább a gólkülönbségük jobb volt.

A csúnya vereségben saját felelősségét is kiemelő Rossi öt helyen változtatott a csapaton: Gulácsi helyett Dibusz kezdett a kapuban, Balogh Botond helyett Botka, a középpályán Nego, Nagy Ádám és Kerkez helyett Nagy Zsolt, Bolla és Nikitscher Tamás kezdett, utóbbinak ez volt a második meccse a válogatottban.

Az első félidőben a magyarok próbálkoztak többet. Egy szögletnél Szoboszlai labdáját Varga fejelte a földre, de Vasilij kapus ki tudta ütni a labdát. A 23. percben hasonló volt a szituáció, csak a másik oldalról, de ezt a Varga-fejest is kitolta a kapus. Az első Vargának és Nagy Zsoltnak volt még nagy helyzete, utóbbinál már bravúrt mutott be a Bundesliga-újonc St. Pauliban védő Vasilj, de a szünetben maradt a 0-0.

Labdarúgó Nemzetek Ligája - Magyarország - Bosznia-Hercegovi
 
Szoboszlai Dominik és a bosnyák Dario Saric a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. szeptember 10-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A második félidő elején, az 52. percben Varga harmadszor is a kapu elé került, de mentett ezúttal Bicakcic. A bosnyákok az első félidőben nem találták el a magyar kaput, Dibusz a 66. percben vetődött először, és simán fogta Dzeko lövését. Aztán a legnagyobb helyzet Szoboszlaié előtt adódott 4 perccel később, aki elég jó helyről, 23 méterről lőhetett szabadrúgást, de a felső lécet találta el. Érdemes még kiemelné a vége felé Sallai beadását és a csereként beállt Ádám Martin fejesét, amit csak lábbal tudott védeni Vasilj, és a labda végiggurult a gólvonal előtt, de szöglet lett a vége.

A magyar csapat közelebb állt ellenfelénél a győzelemhez, de nem tudott nyerni. A csoport másik meccsén a két győztes, Hollandia és Németország 2-2-t játszott, így ők vezetnek 4-4 ponttal, Bosznia-Hercegovina és Magyarország 1-1 pontos.

A magyar válogatott a folytatásban október 11-én a Hollandia ellen játszik itthon, három nappal később pedig Bosznia ellen idegenben.