„Klubrádió
A lényeg

Gulyás arról beszélt, hogy ha köze lenne Magyar Péter szerepvállalásához, akkor a jobboldal hálás lenne neki

11/04/2024 19:59

| Szerző: Klubrádió

A kancelláriaminiszter szavai egészen talányosak.

"Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem" – küldte Gulyás Gergely válaszát a Miniszterelnökségi Sajtóiroda a Telexnek.

Ehhez képest délután Gulyás az ATV-nek erre a kérdésre még azt mondta: "Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem." Vagyis a 'mindenki' helyett lett 'jobboldal' az újabb válaszban.

Gulyás válasza egészen talányos. A hvg.hu szerint arra is utalhat, hogy Gulyás szerint Magyar Péter politikai szerepvállalása olyan csúfos véget érhet (a baloldali-liberális ellenzék legyalulása itt ugyanúgy szóba jöhet, mint az az eshetőség, hogy az egész Magyar-sztori Gulyás jóslata szerint katasztrofális bukással ér véget), amely miatt a jobboldalon hálásak lehetnek annak, aki Magyart a politikai pályán elindította. És mivel Gulyásnak ehhez nincs köze, ezt igazából kicsit még sajnálja is, hiszen később büszke lenne rá.