„Támogassa
A lényeg

Gulyás: Nincs szükség rendkívüli ülésre

27/07/2023 15:29

| Szerző: Klubrádió

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint majd lesz rendes ülés, ott lehet dönteni a svéd NATO-csatlakozásról, semmi okuk rendkívüli ülést tartani. Nagyjából ezt mondta az Erasmus-pénzek ügyéről is: rendkívüli parlamenti ülésre azonban ehhez sem lesz szükség szerinte, mert október végéig van idő a megállapodásra. Azonban a Bizottság szóvivője szeptembert mondott erre.

Az is kiderült, hogy a Fidesz-KDNP nem fog részt venni az ellenzék által kezdeményezett, a svéd NATO-csatlakozásról szóló parlamenti ülésen. Gulyás Gergely azt mondta, lesz rendes ülés, majd ott lehet erről dönteni, semmi okuk rendkívüli ülést tartani – írja a 444.hu. A rendkívüli ülést vélhetően megtartják, de a fideszes képviselők nélkül határozatképtelen lesz.

Ehhez kapcsolódik az Erasmus-pénzek ügye: Gulyás személyesen hatvan százalék esélyét látja annak, hogy idén megoldódik ez a probléma. Rendkívüli parlamenti ülésre azonban ehhez sem lesz szükség, mert október végéig van idő a megállapodásra. Ezt a miniszter szerint az Európai Bizottság is így látja, a Bizottság szóvivője szerinte ezzel nem volt képben. (A szóvivő szeptembert említett korábban, ahogy a hvg.hu megjegyzi.)

A kormányinfóról szóló bővebb anyagunkat ITT találják.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)