„Zajlik
A lényeg

Gyopáros Alpár: Orbán személyesen megerősítette, Vitnyéden nem lesz migránstábor

15/09/2024 05:51

| Szerző: Klubrádió

Gyopáros Alpár kormánybiztos szerint Magyar Péter "egyszerűen hazudik, hergel és félelmet kelt, pont az ellen hangol, amit egyébként Brüsszelben támogat".

A aGyőr-Moson-Sopron megyei Vitnyéd és Csermajor neve azért került be a hírekbe, mert az ottani, egykori tejipari szakiskola területén felújítás kezdődött. A csermajori iskola volt tanulóit összefogó közösségi oldalon megjelent bejegyzésre hivatkozva a helyi média menekülttábor építését emlegette.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is számonkérte a miniszterelnökön, hogy szerinte Győr-Moson-Sopron megyében illegális migránsokat befogadó tábor épül. A rendőrség által őrzött, kerítéssel elkerített területen pár nappal ezelőtt még kárpátaljai családok éltek.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos videójában viszont azt közölte: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megerősítette, hogy nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor. Gyopáros szerint Magyar Péter "egyszerűen hazudik, hergel és félelmet kelt, pont az ellen hangol, amit egyébként Brüsszelben támogat". Megjegyezte, hogy az érintett épületben eddig "jogtalanul ukrán menekültek tartózkodtak, teljesen lelakva, tönkretéve azt". Az üzemeltető pedig ezt hozza helyre.

(Kiemelt kép: Gyopáros Alpár / Facebook)