„Köszönjük
A lényeg

Gyurcsány: A DK mindenhol állít egyéni jelöltet 2026-ban

19/10/2024 16:37

| Szerző: Klubrádió

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke bejelentette, hogy pártja 2026 tavaszán mind a 106 választókerületben állít egyéni jelöltet, készen állnak ugyanakkor arra is, hogy „másokkal közös történetük legyen”.

Magyarország Orbán vezetésével eltévedt a történelemben, kormánya pedig eltévedt a kormányzásban – ezt Gyurcsány Ferenc mondta azon a rendezvényen, ahol a Demokratikus Koalíció tizenhárom éves megalakulását ünnepelték.

Magyarország szűk levegőjű ország lett – fogalmazott – mégis Orbán kormányoz. A sorozatos kudarc – szerinte – többek között azért van, mert nincs saját közös történet. Gyurcsány szerint „az ország nagyobbik része, benne a kormánnyal szemben állók nagyobbik része is, hagyja, hogy a Fidesz, benne Orbán mesélje el a mi közös történetünket”. A legrosszabb, hogy Orbán története uralja Magyarországot, a szavai beivódtak a vele szemben állók agyába, lelkébe is, márpedig akinek nincs saját története, annak nincsen saját ügye, saját küzdelme, így mindig vesztes marad. Gyurcsány szerint mi sem árul el többet az Orbán szemben álló sokaságról, minthogy a saját történet elmesélését újabban rendre azokra bízza, akik tegnap még Orbán könyvét olvasták. Aki Orbántól kölcsönzi a történetét, és Orbántól kölcsönzi a története főszereplőjét, miért csodálkozik azon, hogy nem tudja megverni Orbánt – tette hozzá Gyurcsány.

2024. október 19. A lényeg-részlet / Gyurcsány Ferenc beszédének részlete - 2024.10.19.
01:11
00:00

Gyurcsány Ferenc a DK ünnepi rendezvényén bejelentette azt is, hogy 2026 tavaszán mind a 106 választókerületben állítanak egyéni jelöltet, őket november elejétől 106 nap alatt sorban bemutatják majd. Készen állnak ugyanakkor arra is, hogy „másokkal közös történetük legyen”, ha lesz ilyen, akkor arról majd közösen döntenek.