„Klubrádió
A lényeg

Hadházy is kiakadt Várkonyi Andrea könyvének „vérlázító mondataira”

25/11/2021 17:33

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is megvette Várkonyi Andrea "És ezt lehet?" című könyvét, mert nem hitte el, hogy a leggazdagabb magyarnak tartott Mészáros Lőrinc új felesége azt írta, amit. Vagyis, hogy a hivatalnokok „egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban”. Szerinte a tévés műsorvezető mélyen lenézi azokat az értelmiségieket, akik az eszüket (vagy testük bizonyos részeit) nem pénzkeresésre használják.

„Bevallom, egyszerűen nem hittem el, hogy Mészárosné V. Andrea ilyet le mer írni, ezért ma bementem az első könyvesboltba, és megvettem a könyvét. Sajnos ezzel 5000 forinttal hozzájárultam az álmaihoz:( De így már bizton állíthatom: ez a hölgy mélyen lenézi azokat az értelmiségi honfitársait, akik az eszüket (vagy testük egyéb részeit) nem arra használják, hogy hülyére keressék magukat. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni, mint annak a posztnak az írója, ahol ezekről a vérlázító mondatokról olvastam” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Várkonyi Andrea könyvének arra a részére reagált, amikor a műsorvezető egyszer azzal példálózott a lányának, hogy azért kell tanulnia, hogy ne kelljen hivatalban dolgoznia, ahol mindenki „szörnyen unott arccal ül”, és „egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban, nagyon kevés pénzért”.

Ezután a független képviselő idézte Nagy Csilla jogász Facebook-bejegyzését, aki egyebek mellett arról írt: a hivatalnokok tanult emberek, a közszférában tényleg nem keresnek sokat, de nem is ez motiválja őket, hanem a hivatástudat. És ahogy a Várkonyi-féle írásból is látható, a hivatalnoki pályának nemcsak az anyagi, hanem a társadalmi megbecsültsége is alacsony, így aztán az egyébként kis létszámból egyre kevesebben maradnak. 

Ugyanezen akadt ki Schilling Árpád színházi rendező is, aki a többi között azt írta: „Nem, nem unott arccal ülnek ott az emberek, hanem fáradtan és reményvesztetten, mert ők is tanultak és hajtottak, de ezt a kutya sem honorálta nekik. És a te lányod sem azért fog majd milliókat keresni, mert annyival különb lenne náluk, hanem, mert a te lányod.

Te meg az újdonsült urad, az a gázszerelő g..iputtony, addig nyaltátok a fenséges király lógóját, amíg az rátok nem fröccsentette az összes jólétet, meg csillogást, meg márványlépcsőt, meg dubai lakosztályt. Azok az emberek abban a közintézményben dolgoznak, és szenvednek, mert a király nem méltatja őket figyelemre, nem úgy mint téged, meg azt az egybites agyú csávódat, aki - veled együtt - azt akarja elhitetni a világgal, hogy a tehetsége juttatta oda, ahova, nem pedig az EU-s támogatások magánosításában játszott szerepe.”