„Zajlik
A lényeg

Hadházy szerint a halottak helyett is szavazhatnak

14/02/2022 13:41

| Szerző: Klubrádió

"A Választási Iroda elismerte: a határon túlról levélben szavazók listáján több mint 15 ezer halott is lehet, akik helyett sajnos a buzgó fideszes aktivisták minden további nélkül el tudják küldeni levélben a szavazatokat" – írja Hadházy Ákos a Facebookon.

"Ha tudjuk azt, hogy Magyarországon évente 1000 főből 13-15 ember hal meg, akkor könnyen kiszámolható, hogy a határon túli regisztrált választók közül négy év alatt elhunytak száma minimum 20 ezer körül lehet. Ehhez képest csak 3000 honfitársunkat törölték a nyilvántartásból. A többiek címére ugyanúgy kiküldik a leveleket, mintha élnének és hozzátartozóik minden további nélkül szavazhatnak is helyettük" – írja a politikus.

"A halottak helyett szavazás természetesen nem a legnagyobb volumenű választási csalás lesz. (Ennél sokkal nagyobb jelentőségű, hogy az állami rádióban és televízióban az ellenzék egyszerűen nem jelenhet meg, vagy az, hogy a kormány évek óta sok tízmilliárdból kampányol hirdetésekben nyíltan a Fidesznek.) Viszont kiélezett helyzetben pár ezer szavazat is dönthet egy mandátum és így akár az egész választás sorsáról. ... Ez is jól mutatja, mennyire abszurd a Fidesz által diktált választási rendszer."