„Zajlik
A lényeg

Hatmilliárdot adott a kormánypárti médiának a Magyar Villamos Művek

9/10/2023 08:03

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Villamos Művek 2021-ben és 2022-ben nyolcmilliárd forint értékben jelentetett meg hirdetéseket, ebből hatmilliárd került kormánypárti médiumokhoz. A maradék kétmilliárd nagy részénél is kimutatható kormányzati kapcsolat – kutatta ki az az RTL. 

A Kesma lapoknál – amilyen például Origo, a Magyar Nemzet, Szabad Föld, a Bors és a megyei lapok – 2,9 milliárd, a Tv2-csoportnál 2,8 milliárd forint hirdetési pénz landolt az elmúlt két évben.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeré
 
Adler László, a Tények főszerkesztője és Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója átveszi a Kommunikációért Nívódíjat Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárától az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseinek átadásán. Fotó: MTI/Kovács Attila
 

Olyan kormányzattól független lapokban egyáltalán nem volt hirdetés, mint a 24.hu, a HVG, a Telex, a Magyar Hang, a Szabad Európa, a Magyar Narancs vagy a 444.hu. Az MVM viszont a 168 Órát is kiadó Brit Média Kiadónál vagy a Blikket birtokló Ringier-nél is feladott hirdetéseket, de a Népszavánál és a Hit Gyülekezetéhez tartozó  ATV-nél is otthagyott némi pénzt. Az RTL felületein 78 millió forintnyi hirdetés jelent meg 2022-ben.