„Zajlik
A lényeg

Hivatalosan is Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tulajdona a Széchényi-hegyi luxusvilla

21/06/2022 21:45

| Szerző: Klubrádió

Egy kft. megszerzésével Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tulajdonába került az a XII. kerületi luxusvilla, amelyet a párnak kezdtek el felújítani a Széchenyi-hegyen – közölte az rtl.hu.

Várkonyi Andrea médiaszemélyiség és Mészáros Lőrinc, Magyarország – egyes becslések szerint – leggazdagabb embere tavaly házasodott össze. A pár 2021 áprilisában vállalta fel kapcsolatát. A Telex már ebben a hónapban megtalálta azt a XII. kerületi villát, amelyet akkori információik szerint a párnak újítottak fel.

A négy albetétből álló, Budapest legdrágább részén fekvő panorámás villa 2021 áprilisában még a portál megfogalmazása szerint Mészáros Lőrinchez „köthető” EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft.-é volt. Az épületet 2020-ban 1,14 milliárd forintért hirdették.

Az EKHO Magántőkealap ugyanarra a budapesti, Váci utcai címre van bejegyezve, ahova Mészáros Lőrinc több érdekeltsége is. Az alap kezelője pedig a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

Májusban a 24.hu írt arról, hogy az eredetileg háromlakásos, úszómedencés házat átépítik és egybenyitják Várkonyiéknak, a házban pedig egy hatalmas páncélszekrényt is elhelyeztek. A 800 kilós trezort az udvaron felállított daruval emelték be az emeletre.

A Mészáros Lőrinchez „köthető” EKHO Magántőkealap július 27-én 50 millió forint indulótőkével megalapította a költői nevű EKHO Belvedere Kft.-t, amelynek főtevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég bő egy hónappal az alapítás után 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal Mészáros Lőrinchez és Várkonyi Andreához került. Ahogyan az rtl.hu a tulajdoni lapok alapján megtudta: az EKHO Belvedere Kft. már a XII. kerületi villával együtt került a pár tulajdonába. 

Az események röviden:

  • 2020 végén az EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft. megvette az ingatlant.
  • 2021. július 21-én az EKHO Magántőkealap megalapította az Ekho Belvedere Kft.-t.
  • Az EKHO Belvedere Kft. mindössze néhány hetesen, tavaly augusztusban (a földhivatali érkeztetés augusztus 12-i) megszerezte a svábhegyi villát az Art-Com Kft.-től.
  • Az EKHO Belvedere Kft.-nek – benne a luxusvillával – még ebben a hónapban új tulajdonosai lettek: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea.